Spøgelser er noget som mennesket altid har talt om, ligesom det altid har været til disksution, om de findes.

Om der findes spøgelser, får vi næppe nogensinde svar på.

Nogle tror på ånder, oplever dem, taler med dem, hører dem og mærker dem. Nogle er endda så heldige, at de får gode råd af dem.

Andre mener, at det er det rene idioti, at tro på noget, som man ikke kan se med det blotte øje. At der er en logisk forklaring, hvis nogen oplever det, de kalder for spøgeri.

Tv- programmer som " Åndernes magt" og " Paranormal activity" har været med til, at det igen er blevet lidt mere "legalt" at tro på spøgelser uden at blive stemplet som skør. Dog føler jeg stadig, at jeg ofte må gå stille med dørene for ikke at blive grinagtiggjort.  

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Jeg forstår godt den skepsis der er blandt mange. Gennem århundrede er der fremlagt masser af fuphistorier. Spøgelseshistorier er gået fra mund til mund og er blevet tillagt lidt ekstra drama for til sidst at være helt utroværdige.

Spøgelses- jægere som påstår de kan jage ånder væk, men hvor det viser sig, at det blot er for at skabe opmærksomhed eller tjene penge.

Clairvoyante som påstår de kan tale med ånder, men hvor det er det rene fup.

Alle disse fupmagere er desværre med til at stille spørgsmålstegn ved troværdigheden af en spøgelses- beretning.

Men fordi der er mange fupmagere - og ja, det er der, så behøver det ikke at betyde, at alle er fupmagere.


'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Siden midten af 1800-tallet er der blevet forsket i spøgelseshistorier. Den 20. februar 1882 blev Psychical Research (SPR) stiftet i England. Videnskabsfolk, professorer, filosoffer, berømte digtere, en nobelprismodtager, fine herrer med ”Sir” foran fornavnet var nogle af de fine herrer som begyndte at forske i de forskellige spøgelseshistorier.

Udover at forske i de fortalte spøgelseshistorier, tog de ud til folk som påstod, at der skete mærkelige ting i deres hjem.

Mange aktiviteter fandt de en logisk forklaring på, nogle fandt de som det rene opspind, men der var også aktiviteter, som de ikke kunne finde en logisk forklaring på. 

Få år efter blev et lignende selskab grundlagt i USA og i 1905 et i København. Disse tre selskaber, er de ældste - siden er mange lignende selskaber grundlagt.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Min baggrund for at skrive disse sider er... min enorme lyst, til at udvikle mig åndeligt og at formidle emnet videre til dig i håb om, at du vil få øjnene op for den fantastiske åndelige verden. 

Jeg har læst masser af litteratur om spøgelser og det åndelige, samt alt hvad jeg har kunnet finde af hjemmesider om emnet. 

Jeg deltager i en lukket cirkel, hvor vi mødes fast én gang om ugen. Formålet med denne cirkel er åndelig udvikling, meditation, at modtage budskaber fra Ånderiget samt healing.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

HVAD ER ET SPØGELSE?